poniedziałek, 6 kwietnia 2015

FRANKFURTERKI ZAPIEKANE W BOCZKU Z TYMIANKIEM I ROZMARYNEM




Pomysł na treściwe śniadanie, podwieczorek lub szybką przekąskę. Fajnie zda egzamin w przypadku niespodziewanych odwiedzin. Zamiast frankfurterek dobrze sprawdzą się też białe kiełbaski. Niesamowicie aromatyczny  zapach unosi się w mieszkaniu już po kilku minutach w piekarniku. Gotowe kiełbaski podaję z chrupiącym pieczywem, odrobiną dobrego chrzanu oraz  rzodkiewką wymieszaną ze śmietaną i szczyptą soli. Pyszota:-)

Składniki:
kilka frankfurterek 
kilka cieniutkich plasterków wędzonego boczku
łyżeczka majeranku
łyżeczka tymianku

Wykonanie:
Zioła mieszam ze sobą. Obtaczam w nich plasterki boczku, potem owijam nimi kiełbaski i układam je na suchej blaszce. Wstawiam do nagrzanego piekarnika na ok. 10-15 min. Boczek musi się tylko zrumienić i wytopić tłuszcz. 
Mniam:-)










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz