poniedziałek, 9 marca 2015

RACUCHY DROŻDŻOWE Z BRZOSKWINIAMI




Coś dla łasuchów takich, jak ja. Zaraz biegnę na zumbę, bo oczywiście pochłonęłam ich dużo za dużo, ale zanim wskoczę w dresik zapodaję przepis.



Składniki:
1,5 szkl. mąki
1 szkl. mleka
czubata łyżka świeżych drożdży
2 jajka
cukier puder do posypania
cukier migdałowy (lub waniliowy)
2 brzoskwinie z puszki




Wykonanie:
Mleko podgrzewam, ale nie zbyt mocno, ma być tylko ciepłe. Dorzucam cukier, cukier migdałowy i drożdże. Rozcieram do momentu uzyskania jednolitej konsystencji, dodaję rozkłócone jajka i mąkę. Mieszam za pomocą miksera aż uzyskam gładkie ciasto. Brzoskwinie kroję w kostkę i dorzucam do ciasta. Mieszam łyżką i smażę na rozgrzanym oleju. Rumiane placuszki odsączam na papierowym ręczniku i posypuję cukrem pudrem. 

Mniam:-)




1 komentarz: